Krzneni prsluci kao trendi dodatak


Krzno predstavlja sinonim za zaštitu, odnosno od sisavaca, prije svega onih s velikom pokrivenošću dlačica. Životinjsko krzno ako je slojevito, može se satojati od duge dlake, u nekim slučajevima i  srednje dlake. Na početku čovječanstva krzno se koristilo kao sredstvo s kojim su se plemena grijala, znači služio je doslovno kao sredstvo preživljavanja. S vremenom, odnosno puno, puno kasnije, odjevni predmeti koji su se počeli raditi od pravog krzna postali su sve veća kontroverza.

krzneni prsluk

Krzneni prsluk, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

U cjelokupnu priču, uključili su se i borci za zaštitu životinja, nazivajući one koji ih nose ubojicama.

Međutim poznato je da unatoč takvim prosvjedima, ima puno onih koji jednostavno vole nositi krzno i koje takvi napadi neće spriječiti da i dalje kupuju i nose na sebi neku životinju.

Unatoč tome postoje modeli modeli za koje se vjeruje kako nikada neće izaći iz mode, a to su krzneni kaputi, bunde… Kako su dizajneri osobe koje žive za nove ideje u modnom svijetu, od kaputa svoju bundu su proširili i na krznene prsluke, odjevni materijal koji treba znati nositi.

Budući da takvi prsluci dosta upadaju u oči, bitno je da ostatak onog što nose na sebi bude što jednostavnije. Isto tako, najbolje ga je nositi uz traperice užeg kroja, znači da su što uže uz bavezno neki detalj, npr. remen preko prsluka, savršeno!

Kako dobro odgovaraju uz traperice, tako je dobro nositi ga uz čizme za svaki dan, ne baš na visoku i tanku petu, nego na casual čizme, zapravo cjelokupni outfit možete nazvati casual iako je prsluk dosta svečan, ali nazovite to nekom ludom i ukusnom kombinacijom.

Ako ne želite da vas neki od modnih kritičara zaustavi na ulici i govori vam da vršite modni zločin, probajte kada već volite nositi takve prsluke, usuglasiti sa ostalim odjevnim predmetima koje ste taj dan odlučili obući.

Ako razmišljate što ćete obući ispod prsluka, najbolje se odlučiti na jednobojne majice sa oblim rubom ili košulje, zapravo što dosadnije to bolje, jer mora biti jednostavno.

I da ne zaboravimo, kad birate dužinu prsluka, vodite računa o tome koliko ste visoki, jer ako ste niži, prsluk neka ne ide dalje od struka, a ako ste visine kao manekenke, barem 178 cm, tada možete riskirati i sa duljim modelima.

Što reći, odlučite li se na krznene prsluke, budite spremni na iskakanje iz gomile ljudi.

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>