Karirane košulje i njihov povratak


Foto: hm.com

Ne znamo asociraju li vas na američke farmere ili Kurta Cobaina, no karirane košulje opet su u modi. Slatke kariranje košulje s kojima se zaista možete poigrati nude vam da odaberete svoj stil. Odlučite što danas želite biti i poigrajte se odjevnim predmetima koji se kriju u vašem ormaru.

Karirane košulje veliki su povratak doživjele prošle sezone, osobito ako govorimo o povratku u kolekcijama modnih brendova. I dalje ostaju simbol grunge generacije koja se odupirala modnim trendovima i koja je živjela za Nirvanu. Danas ih prihvaćaju sve šminkerice koje su u moru načina kako nositi karirane košulje pronašle svoj omiljeni.

Karirane košulje u neku su ruku odraz bunta. Upravo ih je zato dopušteno nositi u pomalo čudnim varijantama kao na primjer nekoliko brojeva prevelike. Ako vam se sviđa da one jednostavno padaju s vaših ramena i ne ocrtavaju linije vašeg tijela, slobodno ih posudite od dečka, brata ili oca.

Ispod možete odjenuti običnu jednobojnu majicu, a ako ste hrabrije u eksperimentiranju, probajte sa slatkim i popularnim majcama s printevima likova iz crtića. Možda vam ovo djeluje kao cirkus i šarenilo na okupu, ali uz pomno odabran ostatak outfita može djelovati jako, jako moderno i slatko. Upravo na taj način nose ih hipsteri.

Nešto nježniju varijantu moguće je dobiti uz košulju sitnih kockica i kratku traper suknju uz dokoljenke. Cipele odaberite prema želji. Ova će varijanta dobro izgledati i na visoke čizme ili pak na gojzerice, a možete probati i s oxfordicama. Ovo će vas pretvoriti u slatku štrebericu ili pak u romantičnu djevojku iz susjedstva. Želite li pak iskazati naklonost Kurtu Cobainu, na majcu dugih rukava navucite kariranu košulju, obucite poderane i isprane traperice, a na nogama neka budu nezaboravne čizme s potpisom Dr. Martensa ili pak Converse tenisice.

Karirane košulje i ostali trendovi koji se vraćaju iz devedesith bude u nama buntovne djevojke. Odaberite ono što vam pristaje, a kombinaciju upotpunite teškim nakitom ili smokey eyesom.

Karirane košulje savršen su odjevni predmet za sve koji vole mixing kombinacije i ne boje se kritika. Doduše, vole ih i oni koje se oblače slojevito, no oni igraju na neku malo sigurniju varijantu. Koji god vaš izbor bio, isprobajte neku ludu kombinaciju i provjerite kako se osjećate. Možda upravo uz karirane košulje otkrijete neku novu sebe. Slojevite kombinacije idealne su za ove jesenske dane i nagle promjene temperatura, a uz njih ste naprosto sigurni da nitko neće izgledati poput vas.

Autor: Anja Jakopčević

Komentari

 1. Dora Doki Krolo kaže

  A šta se Nadia odma javljaš ako ti se nesviđaju!!
  A tako i tako,haljine su predivne!!!!

 2. Dora Doki Krolo kaže

  Svaka čast ali ne,ne i ne…..Hahha Pre ružno iMe Nadia??
  Pa ko je ikad čuo to imme???? 😀 😀

  Nadiaa??Hahahaha Odvvvrrattnnno!!!!! <3 _______Locked no no!!!~________~
  Ahahahaha!!!!!!!!!

 3. kaže

  Drage naše, ovdje smo kako bi svaka od nas iznijela svoje mišljenje o pojedinoj temi, stoga bilo kakve svađe, prepucavanja i netoleranciju prilikom komentiranja nećemo objaviti.

 4. ivancica :) kaže

  Super ste! 😀
  Imam vam jednu zamjerku, nadam se da će te se trudit ispravit ju.
  Evo npr. pišete o kariranim košuljama i sve to, pa bilo bi fino i ubaciit koju sliku da vidimo neke primjere s čime dobro idu, kako drugima stoje, s čime ih kombinirati i sl. Znači, uz tekst, malo i primjera nekih u fotografijama 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *