Kako zavezati kravatu


Vezati kravatu nije nikakva mudrost, međutim ako ne znate tajne vezanja možete si poprilično zakomlicirati proces odijevanja. Postoji nekoliko načina za vezanje kravate, ali najučestaliji su windsorski čvor, poluwindsorski i čvor u četiri poteza. Koji čvor ćete odabrati ovisi o ovratniku košulje. Poslušajte neke od savjeta i olakšajte si odijevanje.

Mladić veže kravatu, Foto: Valeriy Lebedev/Shutterstock

4 u 1 ili “four-in-hand”

Najučestaliji čvor i najjednostavniji. Dobro paše uz sve ovratnike. Ako se dobro zaveže, izdržati će, no ako to ne napravite dobro, nakon nekoliko sati će izgledati neuredno.

Windsorski čvor

To je simetričan čvor u obliku slova V. Najbolji je za stvaranje one jamice ispod čvora, a pogotovo ako trebate kravatu nositi cijeli dan. Malo ga je teže zavezati jer ima nešto više koraka od drugih čvorova. Ako je kravata široka, čvor može ispasti ogroman, poput onoga za klaune.

Poluwindsorski čvor

Mješavina između jednostavnog čvora u četiri poteza i widsorskog. Kombinira simetriju windsorskog čvora i jedinstvenost onoga u četiri poteza. Može se nositi sa svim ovratnicima i neće izgledati neuredno. Svaki čvor bi trebao stvoriti jamicu na kravati odmah ispod čvora, jer to osigurava lijep i skladan pad kravate.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>