Kako posaditi paradajz


Paradajz se smatra nezaobilaznom namirnicom koju bi svi trebali konzumirati, odnosno uvrstiti na svoj svakodnevni meni. Radi se o povrću izuzetno zdravom i poznatom po tome što sadrži jako puno C vitamina.

Paradajz na stolu, Foto: Photoxpress

Znamo da je C vitamin bitan u jačanju imuniteta i u zaobilaženju svih mogućih bolesti. Tu najviše mislimo na razne prehlade kojima smo izloženi u periodima prijelaznog vremena kao što su proljeće i jesen.

Volite paradajz i ne možete zamisliti svoj obrok bez njega, a isto tako volite domaće, mi vam savjetujemo da se okušate u sadnji paradajza, gdje ćete sa sigurnošću moći reći kako se radi o parvom paradajzu iz vašeg vrta koji nije šprican i koji nije prošao kroz mnogo ruku.

Smatra se jednom od najisplatljivijih biljki koje možete uzgojiti u svom vrtu. Svježe rajčice poznate su kao sočan dodatak raznim jelima kao što su sendviči, gulaši i juhe te naravno salate. Danas razlikujemo preko 25.000 sorti, a na vama je da odaberete onu koja može uspjeti na ovim područjima.

Prema mišljenju svakog stručnjaka moći ćete utvrditi kako je prije svake sadnje potrebno malo više naučiti o samoj biljci. O tome što voli, što ne trpi. Dva tjedna prije nego što krenete sa sadnjom nabavite sve potrebne namirnice pomoću kojih ćete dobiti željeni rezultat.

Prije nego što krenete sa samom sadnjom potrebno je predviđeni prostor koji ste rezervirali za sadnju otvoriti što je više moguće kako bi se presadnice prilagodile svim uvjetima koje ih mogu zadesiti. Dakle svemu onom što ih očekuje nakon sadnje.

Najbolje je saditi po tri biljke na jedan metar kvadratni. Nakon sadnje potrebno ih je zalijevati tako da se posađene sjemenke sjedine sa zemljom i da se zatvore džepovi koji se pritom mogu stvoriti. Dakle sa sadnjom pričekajte i krenite tek onda kada ste sigurno da je u potpunosti prošla opasnost od mraza.

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>