Kako odabrati frizuru u skladu s oblikom lica


Frizura je često jedan od prvih aduta koje netko zamijeti na vama. Da taj adut ne bi bio pucanj u prazno i razlog propuštene prilike potrebno je nekad posvetiti i malo više truda u izboru frizure.

Žena sa crvenom bojom kose, Foto: Zoom Team/Shutterstock

Često se frizure biraju po nekom obliku ili karakteristici ili čak po poznatoj ličnosti koja ju nosi, a zanemaruje se ono najvažnije – kako će se ta frizura uklopiti u cjelokupnu konfiguraciju glave i lica. Stoga poslušajte naše savjete i uskladite frizuru s oblikom svog lica.

Srcoliko lice

Kod osoba sa scrolikim oblikom čelo je široko i kratko dok je brada sitna. Takvom obliku najviše odgovara bob frizura, gdje bi pramenovi trebali biti izvučeni prema van u području brade, kako bi se lice vizualno proširilo. Također se možete odlučiti za valovitu, odnosno kovrčavu frizuru.

Dijamantno lice

Dijamantno lice poznato je po uskom čelu, širokim obrazima i manjoj bradi. Tu je najbitnije stvoriti izgled ravnoteže, a to možete postignuti sa šiškama na čelu sa puno manje volumena u razini jagoda.

Ovalno lice

Smatra se kako je ovalan oblik lica najzahvalniji za frizere, jer takvim osobama pristaje skoro svaka frizura. Takve osobe uglavnom imaju visoko i usko čelo sa naglašenim jagodicama i zaobljenom bradom. Što se tiče frizura najviše se preporučaju one koje uključuju stepenasto šišanje.

Duguljasto lice

Osobe sa duguljastim licem imaju visoko čelo, dugu vilicu i lice u obliku kvadrata. Ako imate šiške neka budu lepršave. Najbolje bi bilo izbjegavati dugu i ravnu frizuru koja će samo još više istaknuti kvadratni oblik lica.

Okruglo lice

Okruglo lice, samo ime govori podsjeća na krug. Tom tipu lica najviše odgovara frizura gdje pramenovi padaju u blizini lica. Pokušajte kosu što rjeđe vezati u rep, a ono što će najviše odgovarati je asimterični način šišanja te blage kovrče.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>