Kako do ravnog trbuha


Ravan trbuh lako ćete postići uz pravilnu prehranu i odabir namirnica. Hrana koja pomaže tankom struku jest ona koja sadrži mnogo vode. Tijelo vodu brzo i jednostavno probavlja pa se tako lakše čisti. U tu skupinu ubrajamo voće i povrće. Brusnice potiču tijelo na brzu razgradnju i rješavanje viška tekućine u tijelu. Jednak učinak imaju i banane zbog velikog broja minerala i vlakana koje sadrže.

ravan trbuh

Ravan trbuh, Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Lubenica smanjuje i ublažuje nadutost, a velika koncentracija vitamina C potiče brzu izmjenu tekućine. Bobičasto voće dobro je zbog malog broja kalorija. Avokado djeluje smirujuće na probavni sustav, a magnezij i kalij ubrzavaju probavu. Odlični su protiv zatvora i osjećaja nadutosti.

Salate, šparoge, češnjak i paprike sadrže mnogo vitamina A, a posebno vitamina B koji njeguje kosu, nokte i uljepšava ten. Osim toga, smiruju upale u organizmu i regulira rad metabolizma. Ubijaju štetne bakterije i stvaraju snažan osjećaj sitosti. Zbog toga ćete jesti manje, a imati više energije.

Pogledajte vježbe koje možete raditi kod kuće:

Konzumiranje ribe i morskih plodova potiče uspješnu razgradnju masnoće i rješavanje štetnih tvari unesenih hranom. Zajedno sa maslinovim uljem kontroliraju izlučivanje inzulina koji je presudan kod izgaranja masti.

Čak je i sam način jedenja važan. Savjetujemo vam da svaki zalogaj dobro i dugo žvačete kako bi ga tijelo lakše probavilo. Gutanje velikih zalogaja uzrokovat će osjećaj nadutosti.

Osim prehrane, redovita tjelovježba jednako je važna da biste postigli ravan trbuh, a zatim ga i sačuvali. Odlazak u teretanu nije vam potreban. Vježbe za ravniji trbuh možete bez problema izvesti i kod kuće.

Radite trbušnjake barem pola sata na dan i nakon dva, tri tjedna trebali bi se vidjeti prvi značajniji rezultati. Više se krećite i boravite na otvorenom. Vožnja biciklom, pješačenje i plivanje također će učvrstiti vaše trbušne mišiće, a smanjiti masne naslage.

Autor: D.Š.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *