Kako čupati obrve


Što je to što vaš pogled čini posebnim? Lijepo oblikovane obrve! Za lijepe oči nije dovoljno samo nanijeti maskaru i sjenilo, osim toga potrebno je znati oblikovati obrve. Kako to postići, a da ne morate otići svaki put kod kozmetičarke pročitajte u nastavku.

čupanje obrva pincetom

Čupanje obrva pincetom, Foto: Lucky Business/Shutterstock

1. Odredi dužinu

Prije nego što krenete čupati obrve uzmite pincetu, s tim da dobro razmislite kuda želite da ide linija. Ako niste sigurni kako, za savjet možete upitati osobu od povjerenja, koja će znati što je najbolje za vas.

2. Obilježi obrve

Želite određen oblik, ali niste sigurni kako ga ostvariti. To možete tako što ćete uzeti bijelu olovku kojom ćete iscrtati bijeli liniju na donjem dijelu obrva. Kada čupate obrve pridržavajte se te linije.

U nastavku pogledajte video koji će vam pomoći da pravilno oblikujete obrve.

3. Pravilno čupanje

Kako vas ne bi boljelo dok čupate obrve pokušajte povući kožu ispod obrva i zategnuti je. Dlačice treba počupati samo s donje strane obrva.

4. Hlađenje

Crvenilo nakon čupanja možete spriječiti tako što ćete na kožu staviti kocku leda.

5. Prikrivanje

U slučaju da ste iščupali previše dlačica, možete to riješiti tako što ćete smeđom olovkom za oči iscrtati dlačice koje nedostaju.

6. Razmazivanje

Kada izvučete linije obrve njih treba raščešljati četkicom. Na taj ćete način postići da se boja rasporedi na pravilan način.

7. Oblikovanje

Pri samom kraju uzmite malo bezbojnog gela kako bi postigli željeni sjaj.

Odličan Savjet!

Ukoliko imate guste obrve i ne želite ih čupati, možete ih oblikovati voskom. Zapamtite da vosak treba nanijeti u tankom sloju!

Vaš će pogled biti zavodljiv i neodoljiv, a vi ćete biti sretni postignutim. Važno je samo da pronađete dovoljno vremena i volju kako bi svoje obrve oblikovali tako da će vam na kraju oči biti još ljepše.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>