Kakav ćemo automobil kupiti


Jedan je od problema kakav ćemo automobil kupiti. To se pitanje postavlja i onome koji automobil već ima ali ga želi zamijeniti. Mogućnosti su dvojake: novi ili rabljeni automobil. Prije svega, morate biti načistu zbog čega automobil kupujete. Treba li vam za obavljanje posla ili za odlaženje s porodicom na izlete, putovanja, godišnji odmor itd., ili i za jedno i za drugo.

Novi auto, Foto: baki/Shutterstock

Ako je osnovni razlog obavljanje posla, onda treba kupiti takav automobil koji za tu namjenu najbolje odgovara. Ako vi ili vaš muž obavljate neku zanatsku djelatnost, poslove trgovačkih zastupnika i slično, vama treba automobil s velikim prtljažnim prostorom da biste imali kamo smjestiti robu, uzorke, osobnu prtljagu itd. U tom slučaju treba uzeti automobil tipa »karavan « ili jedna od kola koja imaju sva svojstva limuzine, ali i pet vrata. Vodite računa o tome da to budu brza kola iz produkcije afirmiranih proizvođača, koja neće često stajati u mehaničkim radionicama ili vas iznevjeriti na putu.

Ako kupujete kola u prvom redu radi rekreacije, a za posao vam služe usput, izbor će biti drugačiji i zavisit će o broju članova vaše porodice, njihovoj dobi, materijalnim mogućnostima i navikama koje imate. Ako imate četveročlanu porodicu u kojoj su dva člana mala djeca, ako ne kampirate i ne odlazite na vikende udaljene više od 200 kilometara, a srednje ste materijalno osigurani, najbolje je da kupite manje auto. Prostora je dovoljno, a troškovi udržavanja nisu veliki. Ako je obitelj veća, imate dobre prihode, volite duža putovanja, kampiranje itd., onda morate nabaviti kola s velikim prtljažnikom, komfornija, brža i, dakako, skuplja. Razumije se da morate uzeti u obzir teren koj im ćete najčešće voziti, jer o tome zavisi hoćete Ii se odlučiti za kola koja su više ili manje uzdignuta od zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *