Depilacija – uklanjanje suvišnih dlačica


Foto: Sxc, ven-

Danas skoro sve žene vode računa o tome kako će se riješiti svojih dlačica, pa barem i privremeno. Tako se neke odlučuju na kratkotrajnije metode, a neke na one malo dugotrajnije kao što je epilacija. Vjerujemo kako odluka kod većine žena ovisi o tome koliko su spremne trpjeti, odnosno koliki im je prag tolerancije na bol. Osim toga odluka žena ovisit će i o financijama, jer sigurno sve metode koje vam omogućuju da se neko vrijeme ne morate zamarati dlačicama, koštaju više nego one malo svakodnevnije. Depilacija podrazumijeva uklanjanje, ali ipak malo kraćeg vijeka, a to ovisi za koju ste se metodu odlučili.

Brijanje je najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica. Smatra se jednostavnom toliko da ju i muškarci koriste kad se briju umjesto brijačeg aparata. Najpogodnijim dijelovima tijela smatraju se noge i područje ispod pazuha. Britvicu bi trebalo mijenjati nakon svakog petog korištenja, a nemojte zaboravit kako je najugodniji način brijanja sa pjenom i gelom. Nedostatak ove metode je što dlačice rastu brže i svakim brijanjem postaju čvršće.

Čupanje picetom je savršena metoda, ali samo za mala područja kao što su obrve i drugi dijelovi lica. Nedostatak ove metode je prije svega bol i naravno sporost postupka. Potrebno je svaku dlačicu posebno iščupati i to u smjeru rasta.

Električne epilatore preporučamo svim onim ženama koje nisu toliko osjetljive na bol i kojima uklanjanje dlačica picetom ne predstavlja nikakv problem, jer epilatori su kao da vam istovremeno radi više pinceta. Znači oni čupaju dlake zbog čega dlačicama treba više vremena da narastu i postanu vidljive.

Ako idete na more i želite biti mirni barem dva tjedna, tada vam preporučamo tretman voskom. Ono što treba istaknuti kod ove metode jest to da je bol epizodna, a neke je žene uopće ne osjete. Ako možete napravite to u salonu, no ako se ne osjećate ugodno tada obavezno nakon tretmana kod kuće, na kožu nanesite puder ili nešto drugo za smirivanje kože. Nedostatak ove metode leži u tome što postupak može biti zaista kompliciran za kućnu upotrebu. Dlačice da bi se uspješno odstranile moraju biti dugačke barem pola centimetra.

Kreme su isto tako dobre kao privremeno rješenje, no zbog svog sastava preporuča se provjera kako bi znali da li ste alergični.

Autor: S.Š.

Komentari

  1. Plavooka Tigrica kaže

    ja sam definitivno za epilaciju, sve drugo, pogotovo brijanje još više množi istu, depilacija jako iritira kožu bila ona sa hladnim, toplim ili već kakvim voskom i nezdrava je zbog moguće povrede kapilara….tj.pucanja sitnih vena….djevojke probajte epilaciju, malo boli ali vrijedi bola i truda kao i podpazušno i bikini zone:-)

  2. kaže

    ja idem na depilaciju, i nije tako strašno…već sam se navikla ali najradje bi išla na lasersko uklanjanje..da ih se riješim…ufff

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *