Čarape, pravi modni dodatak


Poput krzna tako su i čarape već duže vrijeme dio modne tradicije. Naime prema nekim izvorima može se primjetiti kako su one prve bile napravljene od samog krzna, a stari Grci nosili su čarape napravljene od životinjske dlake. One su naime dosta neophodan modni dodatak koji ima svaka osoba u svom ormaru, a kako i ne bi kada se radi o dodatku koji po ljeti spriječava znojenje dok za vrijeme hladnih zimskih dana grije.

najlonke u različitim bojama

Najlonke u različitim bojama, Foto: YanLev/Shutterstock

Čarape se rade u različitim bojama, uzorcima i naravno veličinama. Njihova se debljina određuje u denima, pa tako mnoge žene kada kupuju najlonke, njihov odabir najviše ovisi o tome imaju li određene čarape 15 deni ili više. Odabir prije svega ovisi o tome je li vani hladno, ili toplo te za koju se priliku misle odjenuti.

Postoje čarape koje idu do gležnja, stopalice koje uglavnom nose sportaši. Tu su još čarape preko koljena, ili čuvene natkoljenice, samostojeće čarape, čarape koje dolaze s gaćicama te čarape s halterima. Može se reći za svakoga ponešto.

Najbolje od svega što u zadnje vrijeme ima jako puno modela najlonki s različitim uzorcima. Tako možete odabrati malo deblje čarape od barem 60 deni sa uzorkom cvijeta, ili možda malo tanje čarape s isto nekim zanimljivim detaljom. Takve najlonke možete nositi za različite prigode.

Zapravo najbolje idu u kombinaciji sa suknjom, ili možda malo kraćim hlačama koje idu do koljena, jer je zapravo bit da se one vide, a ne da ih nosite ispod dugih hlača. Isto tako postoji velik izbor čarapa u različitim bojama.

Za one malo otkačenije i veselijeg duha, u ponudi se mogu naći boje kao što su plava, crvena, žuta i mnoge druge. Izbor je velik, a o vama naravno ovisi što ćete odabrati.

Ono što treba priznati, čarape su zasigurno modni detalj bez kojeg ne možete. Zapravo se slobodno može reći da su neophodne za bilo koje doba godine, neovisno o kakvom se modnom stilu radilo.

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *