Bolovi u uhu


Svaka osoba koja je jednom u životu imala probleme s uhom zna kako se radi o nimalo ugodnom osjećaju, kada skoro svaka osoba u tom trenu proživljava zaista neugodne i jake bolove.

Djevojčicu boli uho, Foto: Goodluz/Shutterstock

Osoba s bolovima u području uha prolazi kroz određenu neugodu. Bol može biti rezultat ozljede uha, upale ili infekcije. Kao najčešći uzrok navodi se upala uha, a pritom se misli na infekciju srednjeg uha.

Simptomi koji se pritom mogu javiti ovise o tome radi li se o upali srednjeg ili vanjskog dijela uha. U slučaju srednjeg dijela uha to je prije svega crvenilo, oteklina te iscjedak iz uha. Osim toga nikako ne treba izostaviti vrtoglavicu, groznicu i naravno gubitak sluha.

Što se tiče tretmana oni prije svega ovise o samom uzroku. Uglavnom se liječenje sastoji od toplih obloga, protuupalnih lijekova i isto tako opojnih lijekova protiv bolova. Liječenje upale isto tako može uključiti i antibiotike.

Kada se pojavi bol u području uha, događa se da prekomjerna količina smole začepi bubnjić. Osim boli javlja se zvuk zvonjenja i djelomičnog gubitka sluha. Osim uobičajene medicine koja se uglavnom odnosi na lijekove, postoji i kućna medicina.

Ako je ikako moguće bolje je pokušat sa prirodnim lijekovima koji mogu samo pomoći za razliku od onih lijekova koji pored toga što liječe, ujedno stvaraju probleme s druge strane. Kao što je slučaj s brojnim antibioticima.

Iskušajte sljedeći lijek: tijekom tri dana stavljajte nekoliko kapi toplog dječjeg ili mineralnog ulja u uho dvaput na dan da bi smola omekšala. Zatim isperite smolu s pomoću injekcije s toplom vodom. Upamtite da biste mogli privremeno osjećati i vrtoglavicu.

Osim mineralnog ulja preporuča se i čuvarkuća, odnosno njezin sok. Dovoljno je uzeti dva do tri lista i s malom žličicom istisnuti sok. Lezite na bok i pustite da vam netko od ukućana nakapa sok. Mirujte deset minuta.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *