Bol u koljenu – kako je se riješiti brzo i prirodno


Artroza koljena ili gonartroza, spada u najčešća oboljenja zglobova do kojih dolazi oštećenjem hrskavice u koljenu. Simptomi se odnose na stalnu prisutnost bolova u koljenu i ograničenu pokretljivost. Tada bi bilo najbolje obavezno što ranije posjetiti ortopeda, jer samo pravovremena terapija može zaustaviti i olakšati bolest.

bol u koljenu

Zanimljivo je kako se bol u koljenu ne javlja samo kod starije populacije. I mladi je mogu osjetiti, a obično se radi o boli na području prednje strane koljena. Ona je najviše uzrokovana načinom života, poput raznih sportova.

Bilo bi dobro neko vrijeme izbjegavati hodanje po uzbrdici, čučanje, klečanje te hod po neravnom terenu. Rješenje možete potražiti i na fizikalnoj terapiji. Ako sve navedeno ne pokaže rezultate tada bi bilo dobro posjetiti ortopeda.

Prilikom javljanja boli u koljenu velik broj se usmjeri na ublažavanje boli, a zapravo bi morali voditi računa i traženju uzroka tom problemu. Alternativna medicina u zadnje vrijeme je uzela pravi zamah i pokazala iznimne rezultate.

Nažalost kod nekih je dijagnoza nužna operacija, ali budući da se ovdje radi o ozljedama to je i očekivani ishod cijele priče.

Pogledajte kako napraviti oblog koji će pomoći kod bolova u koljenu:

Mnogi koji su se odlučili na liječenje problema na alternativni način pokazali su nevjerojatne rezultate. Bol u koljenu obično je naznaka kako vam je cirkulacija loša i ne radi najbolje. Pokušajte poboljšati cirkulaciju i time spriječiti niz daljnih problema koji se mogu razviti.

Ako vas bole koljena (artritis ili osjetljivost na vremenske uvjete), pomiješajte 1 žlicu soli sa 1 čašom vode, dodajte 2 kapi joda i umiješajte. Natopite meki ručnik ovom otopinom i stavite kompresu na koljena.

Pokrijte ugrijanim ručnikom ili pokrivačem i ostavite kompresu neko vrijeme (najmanje 30 min, a možda bi bilo bolje što duže). Radite to svakodnevno prije odlaska na spavanje, a za nekoliko dana primijetit ćete poboljšanje.

Autor. S.Š., Foto: Juriah Mosin/Shutterstock

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *