Bojanje i izbjeljivanje kose


Danas su rijetke žene koje barem jednom nisu koristile boju za kosu. Danas postoji čitav spektar boja koje su obogaćene hranjivim sastojcima i vašu kosu neće oštećivati kao boje koje su se prije koristile.

Bojanje kose, Foto: dean bertoncelj/Shutterstock

Postoji nekoliko zanimljivosti vezanih za boju kose, naime, bojanjem vlas kose nabubri i izgleda deblja, presvjetla boja kose može izazvati kontra efekt pa kosa može izgledati rijeđe. Kosritite li jarke tonove oni će također reflektirati svjetlost pa će vaša kosa izgledati gušće.

Nakon što donesete definitivnu odluku da ćete promijeniti boju kose pbavezno se morate dodatno infoormirati kako biste odabrali boju i proizvođača koji vam najviše odgovaraju. Postoji nekoliko glavnih vrsta boje. Prve su boje kratkotrajnog vijeka. One su naoravljene na bazi vode i nanose se na kosu prilikom šamponiranja. Boja ne traje dugo, a nakon nekoliko ispiranja više se neće ni primjećivati.

Polutrajne boje su one koje na kosi ostaju do dva mjeseca. obično se koriste kako bi se pojačala boja neke kose, posebno tamnije kose. Zanimljivo je kako poluztrajne boje imaju malu sposobnost posvijetliti kosu.

Trajne boje mogu i posvijetliti i potamniti kosu sa jednako dobrim učinkom. Prilikom nanošenja, boja treba stajati oko 30 min na samoj kosi, a tek se nakon tog perioda ispire i pere. U današnjim pakiranjima boje za kosu se dobivaju sa specijalnim šamponima i regeneratorima koji će oživjeti vašu kosu nakon kemijskog tretmana.

Uz boje koje možete kupiti u trgovinama, pokušajte se poslužiti i kanom, prirodnom bojom za kosu. Spada pod biljne boje koje su se koristile još u starom Egiptu. kose obojane kanom su prirodno sjajne i boja je jasnija. Kana se može kupiti u prahu pa se miješa sa vodom dok se ne dobije pasta. Prilikom nanošenje ostavite kanu da dulje djeluje kako biste dobili što bolji efekt na kosi.

Autor: M.T.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>