Boja za kosu – kako ju odabrati


Ako vam je prirodna boja kose plavo-crna, tamno smeđa, pepeljasto plava ili bijela, a oči su vam boje lješnjaka, sive, sivo-plave ili duboko smeđe odaberite boju kose hladnih tonova, kao što je plavo-crna, pepeljasto smeđa, ledeno plava (često to opisuju kao pepeljasto, šampanjac ili bež).

boja kose

Kako odabrati boju kose, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Najbolje bi bilo ozbkegavati zlatne, žute, crvene i brončane nijanse iz razloga što bi koža zbog njih mogla izgledati ne samo umorno nego i iscrpljeno. Vodite se za instinktom.

Ako vam je prirodna boja kose crvena, zlatno smeđa, jagodno ili zlatno plava, a oči su vam boje smeđe, zelene ili lješnjaka odaberite boju kose sa zlatnim i crvenim tonovima, uključujući tople smeđe, patliđan, bakar i zlatno plavu.

Izbjegavajte: Pepeljaste tonove, bijelu i crnu boju – zbog njih će vam ten izgledati isprano

Koliko tamna ili svijetla?

Ako kosu bojate sami kod kuće, zapamtite da će vam najbolja nijansa biti boja dva do tri tona svijetlija ili tamnija od prirodne boje kose. Kada bojite sijedu kosu, odaberite boju sličnu ili nešto svijetliju od one koja vam je bila prirodna.

To će izblijediti svjetlinu sijedih pramenova i pričinit će ih prirodnima. Boju koja je tamnija od prirodne koristite samo ako želite izgledati umjetno.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>